Imap overzetten naar nieuwe hosting

Ende-webdesign Imapsize tutorial

Geschreven door:Ende-webdesign

19 Feb, 2021

Hoe u uw e-mails overzet met IMAPSize op Windows

Als uw vorige hostingprovider cPanel niet gebruikt en het overzetten van e-mailaccounts en berichten tussen cPanel-servers geen toepasselijke optie voor u is, maar u uw e-mails toch naar uw nieuwe provider wilt overbrengen, volgt u deze stappen:

Download en installeer IMAPSize

IMAPSize is een gratis e-mailtoepassing van derden die alleen op Windows werkt. Hiermee kunt u een back-up maken van uw huidige e-mails en deze importeren in uw nieuwe provider-gebaseerde e-mailaccount.

U kunt IMAPSize via deze link… downloaden en op uw computer installeren.

Voeg een account toe

Zodra u IMAPSize voor de eerste keer opent, ziet u een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd een account aan te maken, klik dan op de knop Ja.

Ende-webdesign Imapsize tutorial

Als je IMAPSize al eerder hebt gebruikt en een nieuw account wilt toevoegen, ga dan naar Account -> Nieuw.

Voer in het menu Account toevoegen de details in van het e-mailaccount waarvan u een back-up wilt maken (gebruikersnaam, wachtwoord, server, poort, enz.). Dit wordt uw oude e-mailaccount dat naar de nieuwe server moet worden gemigreerd.

Ende-webdesign Imapsize tutorial

Het is belangrijk op te merken dat u uw e-mail moet configureren met behulp van het IMAP-protocol. Als u de juiste IMAP-e-mailconfiguratie-instellingen niet kent, moet u contact opnemen met uw vorige hostingprovider voor verdere hulp.

Zodra de details zijn toegevoegd, klikt u op de knop OK.

Maak de e-mailback-up

Om de back-up te starten, klikt u op Accounts -> Back-upaccount -> Alle mappen selecteren -> Back-up maken.

Het dialoogvenster Accountback-up verschijnt. Selecteer de mappen waarvan u een back-up wilt maken. We raden u ten zeerste aan om op de knop Alles selecteren te klikken, zodat u een back-up kunt maken van al uw e-mails / mappen. Vervolgens selecteert u de knop Back-up om het maken van de back-up te starten.

Afhankelijk van uw totale mailboxgrootte kan dit proces enige tijd in beslag nemen. Merk op dat u een bevestigingsvenster zult zien wanneer de back-up wordt gemaakt.

Ende-webdesign Imapsize tutorial
Ende-webdesign Imapsize tutorial
Importeer de back-up naar de nieuwe server

Zodra het maken van de back-up is voltooid, moet u hetzelfde e-mailadres opnieuw aanmaken met hetzelfde wachtwoord op de nieuwe hostingserver. U kunt uw e-mails maken vanuit uw cPanel -> E-mailaccounts.

Vervolgens moet u teruggaan naar IMAPSize en de instellingen van de mailserver opnieuw configureren via View -> Options (rode circkel) met uw nieuwe provider IMAP-e-mailinstellingen (vermeld in cPanel -> E-mailaccounts -> Meer -> E-mailclient configureren).

Ende-webdesign Imapsize tutorial

Misschien vindt u dit ook leuk…

Siteground hosting

Siteground hosting

Siteground Hosting Zoek je een betrouwbare en snelle hoster voor jouw site? kijk dan eens naar Siteground. Ik zal binnenkort dit artikel aanvullen...

read more
Over Ende-Webdesign

Over Ende-Webdesign

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the...

read more
Hoe het begon

Hoe het begon

De Start Vroeger in de beginjaren van 2000 werd er voor de basisschool van mijn kinderen iemand gevraagd voor het onderhoud van de website van de...

read more